Saur

magsjukan

Publicerad 2018-11-28 07:08:29 i Allmänt,

Ja magsjukan kom, gick bananas och försvann. Odd var dålig mer eller mindre hela förra veckan och jag och John fick en kort släng under helgen, lördagen spenderades i soffan framför Kunskapskanalen, bra kanal ändå, eftersom vår TV är på övervåningen blir det inte så mkt slötittande på den, därför har vi ett rätt begränsat utbud, serier kan vi se på plattan. Men naturprogram och vinterstudion var alldeles utmärkt underhållning after-magsjuka.
Kroppen känns fortfarande lite klen, det är ju en sak att vara sjuk själv, men när lilleman är dålig samtidigt tar det lite extra på krafterna.
Måndag o tisdag var jag på förvaltningsdagar med jobbet, tänkte jag skulle passa på att vila upp mig lite under två dygn på vift, men dem som hade planerat dagarna hade inte tänkt på oss trötta småbarnsföräldrar och kvällsaktivitet "klackarnaitaket" och uppstigning 07.00 resulterade snarare i en ännu tröttare angelique, men det var väldigt trevligt och jag är ju 31 inte 131 så jag är nog snart på banan igen!

Till helgen börjar jakten på snö i östersund, deras draghundsklubb har träningsläger och jag och Vera tar tillfället i akt och hänger på. Vi lämnar dock hundarna hemma eftersom vi inte får köra med dem på snö kan john få lite träning på dem hemma i stället och jag får åka mera skidor. Första (och enda) uttagstävlingen till VM i Frankrike går den 5-6 januari så det är till att snön kommer snart så att vi kan få i gång vovvarna.
Decemberhelgerna brukar gå ut på att jaga snö till fjälls och det tillsammans med att i princip varje jobbdag fram till jul är uppbokad gör mig lite småttstressad eftersom jag också vill vara hemma och julpynta och baka lussebullar med Odd. Phju. Men kommer bara vintern till Ljustorp så ska vi nog kunna lösa det då det är betydligt enklare att dra ut på ett pass på skiinskiouten här än att packa ihop konkarongen till Tänndalen...

Nu hör jag Odd som tassar på övervåningen. Go morron!

......

Publicerad 2018-11-19 21:18:05 i Allmänt,

Helgen i Ramundberget gick på tok för fort, hade lätt kunnat stanna i stugan en vecka till och haft det mysigt...dagarna rullar på så snabbt när man ska hinna åka skidor, få ut hundar, rasta barn, basta, äta god mat, titta på skidtävlingar och bara ha det fint däremellan med soffhäng, chips och vin. 
Odd stortrivdes i fjällen och hade garanterat kunnat flytta in i husets bastu, han hittade även en backe här och där att gå upp och nedför och var därmed nöjd även med utomhusvistelsen. Chips och pasta till middag och helgen var fulländad för 2 åringen. 

Det var härligt att få stå på skidor även om det var så där njutit att varva runt på en 1.7 km bana, första 5 varven var värst, det kändes bedrövligt trist...men sen kom jag som in i det och sista rundorna var det riktigt trevliga och i dag saknar jag nästan den där banan. Blev också ett halkigt löp/kryp/halkpass i löparskorna utan dubbar från bruks till ramundberget, tanken var att hundarna skulle få komma ut, det fick dem och jag fick överansträngda benhinnor som fortfarande molvärker. 1 mil och 2 h isgata med vackra vyer.

I dag är jag trött och huvudet känns som bly, försökte reda ut några surdegar på jobbet, teknikens under är ofta bra men i bland lever den sitt eget liv och i dag var det inte rätt dag att reda i trasslet, som av en händelse räddades jag ur hårslitandet av en hlr utbildning på em, vilket betyder att jag får ta tag degarna i  morgon i stället, en natts sömn kan göra underverk, jag tror på det.
fjällsemester

Publicerad 2018-11-16 07:11:29 i Allmänt,

Jahahopp snart har november regnat bort och vi är förhoppningsvis snart inne i ett snöigt december. 
Vi tjyvstartar skidsäsongen lite i Ramundberget även om det inte är någon snö att tala om här heller. Men ett Elljuspår med konstsnö har dem ordnat så några varv lär det ändå bli. Störst fokus blir nog ändå på god mat, trevligt häng och springa efter vilden Odd och bastu och after ski och vinterstudion.

X

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela