Saur

SM och hosta

Publicerad 2017-02-28 13:38:59 i Allmänt,

I helgen som var körde vi pulka SM i Sollefteå, John och Zeppelin tog ett silver trots en del strul och jag och Igor kom näst sist med massa strul, det var nog mitt första lopp där jag fick ta av mig skidorna, pulkan hamnade utanför konstsnöbanan och Igor hoppade över två vattenledningar till konstsnösystemet och ut i skogen, hej och hå, där var det loppet kört, sen gjorde vi en extra loop runt stadion och blev påhoppad av en annan hund och tog en tur till i skogen, det är mycket som kan hända i hundkörning! Dag två var det stafett på schemat och jag, John och micke körde i Sundsvalls lag 1, jag tog starten och det gick kanon, växlade i en tätklunga på 3 och kunde skida på hyfsat det första varvet, det andra varvet var jag trött. John körde sista sträckan och var först över mållinjen! Härligt! Sundsvalls lag 2 knep bronspengen med JP och Frank på andra sträckan, lika kul det!


I går var ett ljustorps gäng i väg på jazzklubb, det började bra men slutade med en migränattack och tidig hemgång, fruktansvärt. Uha. 

Lille Odd har fått en retlig hosta och snuva. Inte alls roligt, men han är tapper och håller modet uppe, men vi hoppas på snabb bättring!

Mera snö har hittat till Ljustorp, så nu kan vindelträningen fortsätta!

30 +

Publicerad 2017-02-22 15:32:37 i Allmänt,

Så där ja. Då har jag fyllt 30 år! Ingen kris än så länge. Men jag har blivit rejält firad av både familj och vänner, himla trevligt så jag kan nog fylla jämnt en gång till!


Ute vräker snön ner i dag, hoppas på att det fortsätter som yr utlovar för det behövs om skidmotivationen ska hållas uppe! 
I går plockade jag på löparhjulen på Charioten och tog en premiär spring/promenad tur med Odd och hundarna. Gick ganska bra, men var lite småtungt, gissar att det går marginellt lättare utan 4 cm nysnö!

I helgen som var bjöd Sara och Erik till med bröllop! Otroligt härlig tillställning med facklor, varm choklad, häst och släde, god mat, trevligt folk och kul att hänga med godingarna från Jämtland!

Odd 4 månader

Publicerad 2017-02-16 09:00:19 i Allmänt,

Nu har vår lillegosse blivit 4 månader (och några dagar) han verkar fortsatt vara rätt tillfreds med livet, älskar när man klappar händerna framför honom, då skrattar han högt!  Han har mellan 62-68 i storlek, han har börjat förstå grejen med att ligga på mage och han ligger där och spanar ganska bra. Han har rullat runt en gång från rygg till mage! Han har fått ersättning några gånger och är inte lika främmande för att suga i sig några klunkar nu som han var de första gångerna, han har fått smaka på sin första matbit, potatis i från Rogsta och det gick nog ner en liten liten bit! Han har greppat skallran som låg framför honom en gång, vi kör badterapi, han har ju inte varit storm förtjust i att bada direkt, men nu har vi sambadat i badkaret var tredjedag och sista gången nu var han inte alls livrädd utan flöt runt och sög på sina händer och fick en kallsup, utan skrik och nästan med ett leende!

På nätterna har jag börjat stoppa i nappen när han vaknar, han nöjer sig med det och somnar om omatad, bra grej, efter Kanada hade vi en period då han åt mer på natten än på dagen (kändes det som), men nu verkar han klara sig bra utan käk mellan 22 - 05, skönt för mamman och Odd verkar nöjd med det också.

Det var status Odd.

Jag själv har träningsvärk efter helgens Medelpad classic, det börjar ge med sig men jösses i mina ljumskar vilken träningsvärk man kan ha! Loppet gick i allafall bra med tanke på att jag kände mig som en urvriden disktrasa redan innan start, jag peppade upp mig med en koffeingel och de första 4 km var som en spurt och jag kände mig i fin form, sen efter 4 km tog typ all energi slut och jag bannade mig själv för att jag ställde upp i ett lopp. Efter 10 km så är det bara platt och stakning in mot mål, då kom hoppet om livet tillbaka och jag finåkte mot mål och hejade på alla ljustorpsungar som åkte 10 km, kom in som 5:a med 4 min upp till ettan, lite mera klassiskt så ska jag nog kunna pinna på lite snabbare. Nu verkar ju dock snön ha gjort sitt för den här vintern så det får väl bli nya klassiska tag tills nästa år! 
Jag har plockat fram löparskorna och barnvagnsjoggat med Matilda och Milly en gång, 7 km, det var en lite väl rivig start efter 1.5 år utan löpning, så hej ont i höfter, benhinnor och knä, i går gjorde jag omstart och joggade 3 km utan barnvagn och med gångpause, i dag känns det ingenting, så jag tänker att nu borde jag jogga varannan dag och öka gradvis så kan jag förhoppningsvis sätta på några km till sommaren, jag var tvungen att maxa på lite i går i en utförslöpa är...kom ner i 4.40 fart, ja vi har lite att jobba på kroppen och jag, men det ser jag framemot.

Odd sover i famnen och jag sitter och tänker på att jag borde mäta klart min lab som går ut på att mäta hur mycket en träbit krymper när man torkar den i från färsk ner till en fukthalt under fibermättnadspunkt (typ tömmer träcellerna på vatten). 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela