Saur

gräsänkling

Publicerad 2021-07-26 08:16:46 i Allmänt,

John har varit i fjällstugan i 1,5 vecka och snickrat på en attefallare som ska komma till användning nu när vi blir allt fler i familjerna, storstugan är mysig men liiite trång när vi är en 10-12 pers där uppe, bastu och dusch kommer det också att bli framöver, lyxigt!
Jag och kidsen följde med upp förra helgen, sen lämnade jag av dem i vigge på söndagen för att åka hem och jobba en vecka innan semestern som startar i dag!

Att bara vara hemma och jobba utan barn var rätt skönt, mina barn är det bästa och finaste jag har, men att få en paus från 15-20000 steg om dagen dagarna var väl behövligt! Däremot blev jag lite "passapåpig" så jag tänkte att nu ska jag passa på att göra det jag vill och inte hinner riktigt annars, så det blev också 2 intervallpass, 1 långpass och ett styrkepass innan torsdagen var slut, hundarna fick två rejäla spring pass och ett simpass så när fredagen kom var jag nästan mer trött än innan ändå, men jag han ändå ligga i soffan på kvällarna, streama halvdåliga serier, äta jordgubbar och choklad och bara chilla så det blev en bra vecka.
Helgen har varit desto lugnare, lördagen spenderades hemma och uppe vid röje och lite ommöblerande, jag märker att jag börjar komma in i min "bebisboande" fas som brukar kolla runt vecka 30 (ser jag när jag läser gamla blogg inlägg), jag har flyttat ner TV:n till köket igen, Odd vaknar oftast 1-2 h innan Olga och har väldigt svårt att låta bli att väcka henne om han är på ovanvåningen, blir Olga väckt innan hon sovit klart blir hon mindre trevlig att umgås på förmiddagen, så att flytta ner tv:n så att Odd kan chilla nere på morgonen ser jag lite som en överlevnads strategi just nu! Och sen när det blir mörkt ute och amnings-tider igen för mig så kan det vara rätt bra att ha lite mer underhållning på samma våningsplan, nu låter det som barnen inte gör något annat än att titta på TV, men så är det nog inte riktigt, dem är mest ute och springer och äter hallon om dagarna. 

I går var vi på utflykt vid Y:et, trollstig och lekparkshäng var planen med Pernilla och Matilda och kids, trollstigen gick så där, Odd tyckte att motorvägen var rätt jobbig med de eviga motorljuden och älven lockade mer än de små stentrollen så efter försök att ta sig framåt på stigen med Odd på axlar och Olga hängandes i knävecken (hon blir nog lite orolig när Odd tycker det är jobbigt) så lämnade vi truppen och gick tillbaka till lekparken, alla nöjda igen. 

Vi har kört blöjfritt om dagarna nu på Odd ett tag och jag måste säga att det går över förväntan! Förstås en del olyckor, men om jag påminner ca 1 gång i timmen så fungerar det bra! Känns som ett stort steg! Det har även börjat komma en del två-ords meningar, man riktigt ser hur han anstränger sig "Olgaaaas....stoool", han har också anammat härmandet mer på sistone, så nu när måltiderna börjar balla ur (Olga och Odd har börjat med skrik-battle för dem vet att mamman får fnatt av det) så kan vi träna på rullande Rrrrr och alla r-ord vi (jag) kan komma på, betydligt trevligare än skrikfest..

Till veckan börjar min 3 veckors semester och om en vecka eller två åker vi mot kolmårdern, blir nog några andra stopp på vägen också. 

Kroppen börjar bli tyngre och jag tröttare, v 31 nu så det närmar sig ändå. Ska också ta tag i bebiskläder-tvättande, göra en sängrotation så att Olga får en riktig säng och bebisen får ta över spjälsängen, köpa lite babygrejer och packa fram skötbordet, får jag det gjort känner jag mig rätt i hamn. Har också beställt en minibaby-bärsele, tänker att den kommer att komma till användning första tiden, bara att gå till förskolan med alla tre kommer att bli ett projekt med tre vagn-barn, Odd skulle kunna gå, men det är ca 1,8 km och vissa dagar skulle det säkert gå undan, men de flesta dagar skulle det nog ta halva dagen att ta sig fram och tillbaka, så jag tänker att det är bra att ställa för att få med sig alla, sen får vi se hur det går, kanske får börja ta bilen ändå även om det tar emot, gillar våra morgonpromenader. 

Träningen går fortsatt okej, har tagit mig i kragen och skrivit ner ett preggostyrkeprogram, tills för ca 2 veckor sedan så har jag kunnat köra mitt gamla med lite modifieringar, men nu börjar jag känna av knän, höft och rygg mera så jag tänker att det är bättre att lägga tiden på att stärka upp mina svaga partier och köra mer prehab-styrka och hoppas att kroppen håller i hop sista tiden, har haft som mål att köra 2 gånger i veckan, det har det inte blivit, mera 0,5 gånger. Men nu tänker jag att jag kör färre repetitioner och färre set så att det blir av i stället för att jag ska tycka att det känns övermäktigt från start, så sista veckorna kommer det att bli 2 gånger i veckan:)
Ett intervallpass i veckan och 2 kortare distanspass vore också trevligt om jag fick till, det ska nog gå.

Nu väntar vi med spänning på att lill-kusinen ska komma till världen först <3

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela