Saur

Härnösand race

Publicerad 2018-01-29 15:58:17 i Allmänt,

Japp så var helgen över och ytterligare 2 draghundstävlingar är genomförda, denna gången i Härnösand men med samma distanser som i boden 12 km combined och 12 km lina.
Jag körde Igor i combined och Vera gjorde oss äran att köra Frank i samma lopp, föret var pulkavänligt för Frank så det var ju topp!
Igor gjord en favorit i repris sen boden och var först över mållinjen med en noslängd. Tycker också att han kändes lite piggare än i Boden vilket kanske tyder på att avmaskningen har funkat? Ett riktigt roligt lopp var det i af och jag fick till en hyffsad växling också. Franken och Vera gjorde ett superlopp och det var riktigt kul när vi låg etta och tvåa ett litet tag, sen orkade Franken inte riktig hålla farten utför så dem hamnade precis utanför pallen men bara 15 sekunder bakom oss, ett kanonlopp av dem med tanke på att Franken är en pulkahater, men med det föret, banan och en stark Vera så kan han:)
John körde Ebbot i combined, premiär för ebbot och det gick väl kanske inte så värst bra men runt tog dem sig i allafall och Ebbot har fått göra en massstart i pulka, blev ingen toppen upplevelse för ebbot då pulkorna slogs ihop och det blev lite tjoande, kanske går det bättre nästa gång!

Linkörningen med Frank var nog bland de värre lopp jag kört, det kändes som att jag hade klister under skidorna och Frank fick dra mig både uppför och nedför, fick staka mig nedför varenda backe allt vad jag hade för att ta mig fram, fett bortvallad och fel skidor, det var tråkigt för Franken kändes taggad och fin så det hade varit kul att se hur vi kunde ha stått oss med lite surf under skidorna, ja man ska ha sådana lopp i bland också.

Familjen Lindgren kom och huserade med oss under helgen och det var så mysigt! Mat och vin och kladdkaka och härligt häng! Dem tog också hand om oddieboy under tävlingarna, drömgäster:)

Nästa helg är det 15 km lina och 15 km combined, ska bli kul med lite längre distanser tycker jag. tisdag?

Publicerad 2018-01-23 21:50:31 i Allmänt,

Dyngvill, här har vi slutat med veckodagar och kör i stället med antingen tvättahundsaneraburdagar eller intetvättahundsaneraburdagar. I morgon ska dem få sina sista maskpiller och en sista stor städning ska göras på torsdag, sen ska vi vara fri eländet...är vi inte det nu blir vi aldrig av med det.
En positiv grej med detta är att vi har tagit tag i foderfrågan, vi har kört med torrfoder i evigheter  (sen jag jobbade på dille) och tyckt att det har funkat ok, men sen ett år tillbaka så har vi tagit efter Danvind som gett rå köttfärs och kokt ris under tävlingshelgerna, och vilken skillnad! Magarna mår ju så mkt bättre på det! Så vi har funderat lite på färskfoder men inte riktigt kommit till skott, men nu när magarna har varit så risiga på dem till och från så gjorde vi slag i saken och kontaktade Klassfoder som håller till här i Sundsvall och frågade om dem ville samarbeta lite med oss, och det ville dem roligt nog göra! Så nu ska det bli spännande att se om det blir någon skillnad, en första förändring har vi redan sett och det är att Ebbot äter, kors i taket, underbart att slippa strula med en hund som inte vill äta sin mat. 

Till helgen är det tävlingar i Härnösand. Ska bli kul men det känns som att hundarna inte är helt back on track än så vi får se hur dem lyckas hålla i hop det. Jag känner mig i ganska bra form, har nog aldrig tränat så regelbundet som jag gör nu, kul att känna så för omväxlings skull. Helgen därefter är det tävlingar i Mora och tills dess borde vovvarna vara on fire igen, hoppas jag.

I helgen som var körde vi träningstävling på lördagen och på söndagen körde jag och Vera ett skiathlonpass längs medelpadclassic spåret, start med skate i lagfors och sen skidbyte hemma hos mig som bor halvvägs för att köra klassiskt till bergeforsen, säger så här...ska jag köra medelpadclassic är det nog bäst att jag plockar fram de klassiska skidorna fler än en gång, staka går ok med diagonala....hur gör man?! 

Oddiboy då? Hur det går med världens gladaste goaste lilla 15 månaders unge?
Alltså jag och John har ju dragit vinstlotten i babylotteriet (tycker förstås alla föräldrar att dem har men ändå)! Odd är typ glad jämt, skrattar åt allt och kan möjligtvis bli lite kinkig om han får vänta lite på morgongröten eller blir lite för trött, annars tycker han att allt är highlife, särskilt Dino, badrummet, tvättmaskinen, ugnen, duschväggarna i badrummet och ett bamsepussel. Han har börjat pussas och kramas så man håller ju på att smälla av av söthet, jag vill alltid ha en Odd i 15 månaders åldern! Han har börjat sova rätt bra på nätterna igen och i kväll var tredje kvällen han somnade själv snuttandes på nappflaskan utan sällskap i rummet, drömigt skönt att inte behöva sitta i ett mörkt rum en timme varje kväll med en härjandes Odd som inte vill sova.
Han har inte någon större brådska med att börja stå eller gå själv, han tar det säkra före det osäkra och springer omkring längs väggarna här hemma så att han kan hålla i sig, gärna med båda händerna. Pratar gör han gärna, fast man fattar inte ett ord av vad han säger....börjar kunna ana ord som mamma, pappa och Hej. Han kommer i allafall när jag ropar på honom om morgonen och det är dags för gröt, inkallningen sitter.
I morgon ska vi i hänga med små och stora kompisar på himlabadet. 
Jag ska också ta tag i min SCA redovisning som jag lovade i oktober, typ en smakbit av mitt exjobb, lite svårt dock att ta en smakbit av något som inte är klart...men jag jobbar lite baklänges och ska nog få ihop det tills den 7 februari!
sanering

Publicerad 2018-01-17 15:00:46 i Allmänt,

Just nu pågår sanering av hela huset hos eriksson/saur. Våra hundar har haft nå skit i kroppen från och till i en evighet, troligtvis giardia som vägrar att ge med sig. Men nu har vi tagit i med det stora artilleriet och sanerar varenda liten del av huset, tvättar och bastar  (dem ska visst dö av +60 grader) varenda tygbit som finns i huset, ångtvättar allt + eldar med gasolbrännaren där vi vågar, höll på med övervåningen i går och i dag tar vi nedervåningen...evighetsgöra. Hundarna är burade och duschas varannan dag samtidigt som burarna och rummet saneras igen, dem får koppelrastas och går på maskmedel, blir vi inte väck eländet nu så tror jag att vi får flytta för det här vet jag inte om jag vill göra om. 
Fasiken vad grejer vi har dragit på oss, miljoners soffkuddar, gardiner och mattor i varje rum känns plötsligt väldigt onödigt...och hur mycket kläder kan man behöva? Allt som vi inte använder dagligen har vi sanerat och lagt in i det sanerade gästrummet. För allt ska göras om i slutet av avmaskningskuren, och då slipper vi i af allt tygelände. 

Till något roligare, i helgen som var snörade jag på mig nummerlapp och tog på mig skateskidorna och körde ett 5.6 km lopp utan hund i Härnösand. Vi var tre tappra i d21 och körd 2 varv på en varvbana. Sjukt jobbigt. Hänger i pulszon 5 i 15 minuter är inget jag gör varje dag...Men kul (när man gått i mål) och bra träning, tightlopp mellan mig och Sanna som vann med en knapp sekund. Två par karitraa strumpor och en isskrapa rikare, +- noll, perfekt. 

På söndagen körde vi träningstävling, combined singelstart med småhundarna, båda skötte sig fint och sprang på samma tid på ett ungefär. Lite mer styrka, distans och ordning på magarna så blir det nog bra! Sen på eftermiddagen passade jag och Vera på att ta årets finaste skidtur hitills från lagfors till Ljustorp + lite plusplus, trodde att jag skulle va sliten i kroppen efter helgens pulshöjningar, men icke, att få slippa åka i tjärv kallsnö utan få glida fram igenom skogen, på åkern och myren gjorde att det kändes som att man flög fram...drömigt. Nu har det kommit och drivit ca 30 cm nysnö på de drömmiga spåren så nu är det väl färdignjutet och dags för pulsning och igenomtramp igen.

Näe färdigchillat, dags för bastutvättsbyte...


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela