Saur

Jullov

Publicerad 2017-12-30 20:03:48 i Allmänt,

Vilka dagar vi har haft i stugan! Skidåkning, förvisso i typ 1 dm lössnö varje dag förutom i dag, något jag egentligen ogillar men jag tänkte att det var bra för mina spagettiarmar och ben att få kämpa lite och det har dem fått göra, även hundarna har fått lite extra belastning i all snö, bra även för dem.

Jag och John har hållit sams alla dagar, beror nog till stor del på uppgörelsen att John tar disken och lagar maten, jag tar Odds läggningar, blöjbyten och hundbestyr, båda nöjda = inget tjaffs, bra deal då jag starkt ogillar att handdiska, hatar russinfingrar.

Vi har också hunnit med att äta golunch på byn och shoppa en ny skidjacka (jag). John fick ett oldschool super Mario Nintendo spel av mig i julklapp, konstigt nog är det mest jag som spelat...fick flashbacks tills när jag var liten och spelade hemma hos min kompis, jodå, skillsen sitter i! John har fixat med vatten och toalett till stugan, han tyckte att jag var en dålig förebild för Odd...men med tanke på att mitt tålamod för spelet försvinner så fort det blir game over så tror jag att det är lugnt, blev alltså inga längre spelsessioner. 

Nu är vi snart hemma igen! I morgon är det träningstävling i Härnösand, småhundarna ska få springa. Är tävling i boden i helgen som kommer, tror att Dino ska få premiära på sin 18 månaders dag, han kämpar på fint och det ska bli kul att se hur han hanterar tävlingssituationen. 

Men först hem och packa ur bilen...ett träningspass i sig...

God Jul 2017!

Publicerad 2017-12-25 22:34:07 i Allmänt,

Julen firas i Jämtland hos Saurklanen, Odds andra julafton, han har fått fina klappar och gått hänga med storkusinerna, festligt! 


Förkylningen sitter fortfarande i men skatade lite lungt i går och körde lite klassiskt i dag, känns inte värre så det är nog lungt att tassa på lite, men hopplöst när förkylningarna löser av varandra, känns som att börja om från noll varenda gång. I morgon åker vi mot stugan i Tänndalen, ska bli mysigt att hänga lite med bara John och Odd i några dagar! 

I dag körde vi en reunion med gamla åsarnagänget, Lina, Lisa, Sara och jag, kul att alla vara på hemmaplan och att vi fick till en träff, småttingarna Odd och Saras lilla Alva klickade så som en 14 och 8 månaders kan:) vi pratade om att köra en utgång i kväll på skalet, enades om att det kanske kunde vara kul om man fick åka hem runt tolv....30-åriga pro klubben ställde därefter in utgången...kanske är vassare nästa år, jag skyller på Odds sömnbrist sista tiden som också blivit min sömnbrist. 

Ka skjer?

Publicerad 2017-12-20 22:05:43 i Allmänt,

Jao kanske sist på bollen med att titta på skam, men serr...bättre sent än aldrig:) en liten tripp back to den svunna ungdomen på norska är underhållande och även om jag inte längtar tillbaka till 17 års åldern så har jag ändå minnen och gjort saker som jag är glad att jag har fått uppleva, vissa saker hade jag kanske inte gjort om i dag, men det är väl så med livet, man får med sig något och blir lite klokare och kanske tar lite klokare beslut...dagens visdom.


Ja vad sker då? Odd har fått en influensa deluxe fast kortvarig (peppar..) snorig måndag, gräslig natt mot tisdagen, tror att vi skrapade ihop 4 h upphackad sömn, lille Odd feberyrade, skrek, snorade, svettades och hade en tuff natt, tisdagen var han en liten sjukling hela dan och sov mest i vagnen, gårdagsnatten var bättre, ryckig men inget skrik, i dag typ 50/50, frisk, sjuk...han har fått ligga i vagnen när jag shoppade julklappar och hänga med när jag lämnade in bilen på felkodssökning, under kvällen blev han radikalt piggare, härjade i badkaret, levde loppan med hundmatskålarna och tog nästan sitt första halva steg, det svänger snabbt. 
Och nu har det nog svängt för mig också, från frisk till halsont, blä, John fick köra hundarna på dragronden, bra att dem får lite belastningsträning av 25 kg tyngre John som inte kan skatea riktigt. Dem kommer ju att älska att dra mig sen...hehe. 

Jag och Vera har kört lite skidteknik i veckan med Elin, summa summarum av det, jag må träna bålen och bli starkare på tvåans växel, få mera kraft i stavisättningen och sluta rotera, detta ska lösas med trx band och stakning, ser fram emot att staka mer, ser kanske inte framemot trx banden lika mkt, men blir jag starkare så kanske jag ändrar mig...

Nä nog svamlat, hoppas på att känna mig frisk i morgon efter en god natts sömn! (Odd somnade på 2 sekunder, hoppas trenden håller i sig resten av natten..)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela