Saur

Måndag

Publicerad 2016-10-31 09:18:17 i Allmänt,

Återigen måndag, tentan i fredags gick förhoppningsvis vägen, trots en tokstress morgon med sista minuten ammande, bilköer och vägbyggen (så klart när man har som mest bråttom) löpning sista biten till tentasalen för att hinna in igenom dörren en minut innan den bomades igen, väl inne kom jag på att jag glömt lägga pengar i p-automaten...ahhh, men första timmen är gratis så jag skriver för glatta livet klart tentan på en timme och en kvart och undviker en p-bot, skönt! Eftersom John tog sitt faderliga ansvar på hemmaplan och lillen verkar okeja nappflaskan passade jag på att göra en sväng på birsta, amningsvänliga linnen är visst bra att ha och typ miljoners skötbordshandukar, eftersom det ändå var fredag blev det också en tur till candyworld som har alla sorters lösgodis jag gillar, helgen räddad.

Lille namnlöse Odd har visat sig ha ett redigt trötthumör, på kvällen (oftast, i bland även förmiddag) kommer han i gång, från att ligga from som ett lamm i ens famn kommer ett gallskrik utan dess like ut ur den lilla kroppen och han tappar andan för att han blir så arg stackarn, i går körde vi lägg en filt över huvudet tricket, funkade fint och han somnade direkt, får se om det går lika bra i kväll.
Det är häftigt att se hur fort han utvecklas, från totalt hjälplös och noll koll till att kunna fixera blicken och nästan smilea på två och en halv vecka, så himla gulligt!

I helgen motionerade jag mig för första gången på länge! 20 minuter på trainern och 40 minuter på rullskidorna, min forna kondition och styrka är obefintlig och det kan därför med bara gå åt ett håll...framåt. Kroppen behöver säkerligen mer tid för att hämta sig från 9 månaders konkande av bebis och dessutom att föda fram bebisen, så vi tar det piano, men ändå skönt att vara på "andra sidan målsnöret" och inte känna att varje pass går tyngre och tyngre utan att trenden förhoppningsvis går åt andra hållet.
Dagens äventyr blir att såga ner en sälg som ligger tvärsöver en fin stig. Odd får hänga med i en väl investerad bärsele.

Kanske pluggar lite också...kanske. En ny kurs...ledarskap...den är bitig.

Regn.

Publicerad 2016-10-24 10:06:14 i Allmänt,

Det är perfekt pluggväder, det är bra för på fredag har jag terminens första tenta, jag har kikat igenom alla föreläsningar, men just nu känns det inte som att något har fastnat... så då vet jag vad jag har att göra i veckan. Tur att lille Odd-Ragnar (han heter inte det på riktigt...tror vi) gillar att ta långa powernaps på förmiddagen, eller han har gjort det hittills peppar peppar ta i trä, så att modern i huset hinner med sig.
I helgen har vi haft fint besök, Jennifer, Johan och kusin Loui kom och myste och kusinerna boundade direkt!
Lina och Emil har också varit här och lillen fick en urtjusig bergans rygga som blir perfekt när vi ska ut på äventyr!

Näe...tillbaka till studierna.

Mammaliv

Publicerad 2016-10-22 05:45:12 i Allmänt,

Det går ju ganska bra det här med att vara mamma! Lillen äter, sover och ligger och spanar in världen och verkar gilla bo kaspers lika mycket som mig, får han ligga naken en stund på skötbordet på morgonen och lyssna på lite bosse-hits så är han tvärnöjd sen och sover i 3 timmar och sen är det nästan så att jag vill väcka honom och snusa lite!
Han sover helt ok på natten, vaknar 2-3 gånger och vill äta och får det gjort på 10-15 minuter och sen somnar han oftast om igen. Nu har han fått sova i egen säng i två nätter och både han och jag sover nog bättre av att få lite space, John har ju förmågan att kunna sova oavsett vad som händer och sker runtomkring så han går det inte just någon nöd på:) Mat verkar han också få i sig för han hade gått upp 200 gram när vi var in på efterkontroll, duktig bebis.

I dag kommer både syrran och en kär vän hit och bebismyser med oss, blir hemmapizza och så mycket bättre!

Har rullat några turer med barnvagnen, men måste medge att förlossningen fortfarande känns på, så det blir nog lugnt på hurtighetsfronten ett tag till. Men jag är himla sugen på att åka skidor och att komma i gång igen! Bra motivationshöjare att vara gravid och få en bebis må jag säga...kom nu vintern!

Nej vi har inte bestämt namn...än.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela