Saur

Vinbär

Publicerad 2017-08-31 11:53:36 i Allmänt,

Har kommit i gång bra med examensarbetet (Hur många gånger har jag skrivit det nu?)! Ska färdigställa projektplanen med en tidsplan och formulera hur jag ska analysera den insamlade datan... sen kan den skickas in. 

I går sken solen och vi ägnade eftermiddagen åt att plocka av de svarta och röda vinbär som inte är nedpinkade av de fyrbenta skvättarna. Odd tyckte att rödavinbär var smaskigt!


Dilemma

Publicerad 2017-08-29 20:38:23 i Allmänt,

Har varit på jobbintervju i dag. Samma företag men lite andra uppgifter. Är i en lite lurig situation när jag 

1. Vill att Odd ska få vara hemma tills han är 2 år. 
2. (snart...) är färdigutbildad och tanken på att jag borde söka en fast tjänst snurrar och lockar.
3. Är tillsammans med en som har svårt att vara pappaledig mer än någon dag då och då.


Vi får se, Odd är liten en gång och jobba kommer jag att hinna göra resten av livet. Jag läste lite på nätet om det (som den googlemamma jag är...) och kom in på en artikel om att människan  (föräldrarna) i dag bara har fokus på sitt eget självförverkligande och att småttingarna glöms bort och hamnar i för stora dagisgrupper där ingen ser dem, vilket leder till att dem inte får en trygg anknytning och får problem senare i livet och hela tiden måste hävda sig osv...och det känns som att det ligger lite i det även om det drogs tills sin spets. Samhället här är på något sätt uppbyggt så ongarna ska skolas in. Jag är tacksam att vi har Eva som hjälper oss med Odd, dels för att jag tycker att det är viktigt att Odd får bygga upp en bra relation med andra men också för att jag och John inte skulle få ihop livspusslet just nu utan henne...det är lite back to basic som det var förr i tiden här, familjen hjälps åt. Jag tycker att det är världens mysigaste att vara hemma med den bästa lilla varelsen som finns, ändå får jag småpanik och uppskattar det inte lika mycket om jag är hemma hela tiden som när jag är borta och jobbar 2 dagar i veckan...det är kanske känslan av att göra nytta och lite rätt för mig som jag saknar, skulle jag kunna ha med Odd på jobbet skulle jag lätt ha det, det är inte honom jag vill åka bort i från, han vill jag helst inte lämna alls! Men att få vara med i ett sammanhang och att få vara en del av något är nog så viktigt för att må bra...är min egna psykologiska slutsats...

Ja Ja, nog funderat!
Blir det som jag hoppas så kommer jag att få ledigt för att skriva klart exjobbet nu först, därefter kommer jag att få jobba med traktplanering fram tills nästa höst då det kommer att komma ut en fast tjänst som är mitt kall i livet och Odd tycker att föris är highlife och jag och John kan flexa med arbetstider så att han bara behöver vara där 8-14, problem solved.

Söndag

Publicerad 2017-08-27 22:00:03 i Allmänt,

Har hunnit med att cykla en sväng i dag och dra lite på stakmaskinen, odd fick följa med på det sistnämnda och var ett ypperligt sällskap! Vi har ett gym här i ljustorp ca 2 km från vårt hus, perfekt att jogga dit, göra något jobbigt och jogga hem, synd bara att det typ händer 4 gånger per år, men nu när vi har Odd har jag kommit på att det är ju ett bra sätt att vara effektiv på, jag springer dit med vagnen, Odd sommar, jag kommer fram uppvärmd och klar, kan köra några intervaller på stakmaskinen och sen jogga hem, 1 timmes träning och Odd kan hänga med, annars är det ju typ cykel med vagn eller springa med vagn som gäller, springa med vagn tycker jag är så där eftersom jag föredrar att springa i skogen framför väg, och det går ju så där med charioten ( jooo vi tog kronstigen en gång). Cykla går bättre, det går tyngre men annars känns det som vanligt. Får se hur det känns till vintern när vi kan skida igen, testade några gånger förra vintern men då kroppen kändes halv svag fortfarande kändes det väl så där, i år ska det nog gå bättre!


Odds bissingar har börjat kika fram och dem är så söta, det värsta onda verkar ha gått över och nu är han sitt gamla goda glada jag igen, hoppas att han sover bra i natt också det kan jag behöva om jag ska ut ut trava hyggen heldag i morgon. Han är i en så himla go ålder nu, en riktig liten mini människa som börjar få en egen personlighet och vilja allt mer, han gillar när man räknar till fyra och att sitta och dra i mattkanter. Snart är han ett år, helt galet. 

John har byggt hundburar i nya bussen och det blev himla Bra! Nu ska bara luckorna på plats sen kan dem få flytta in, Frank, Ebbot och Dino flög in i sina burar så dem ska nog trivas på våra resor framöver!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela