Saur

Goda ting är tre Goda ting är tre! Goda ting är tre!

Publicerad 2021-05-18 07:30:59 i Allmänt,

 Hej hallå, här var det vilsam, lungt och skönt!

Dagarna med två små rullar på i en rätt intensiv fart, så jättemycket tid till annat än lite insta-scrollande och yr.no spanande finns inte just nu, eller ja...prioriteras i vartfall inte. 

Men! Stora händelser måste ändå dokumenteras i live-dagboken, och nu är det så att Odd ska bli storebror igen och Olga storasyster för i slutet av september (mer troligt i början av oktober om bebin är likasinnade övriga i familjen) verkar familjen ska utökas med ytterligare en liten varelse! Jag är alltså i v.21 just nu och ultraljud och dylikt är avklarat och allt såg fint ut, krabaten snurrade runt och levde rövare, jag har börjat känna lite mer tydliga buffar och nu är det alltså bara att vänta i (förhoppningsvis) cirkus 20 veckor till innan vi får se vem det är som växer där inne. 

Jag har mått som båda tidigare gånger, rätt värdelöst fram tills v. 17-18, sen har det sakteliga vänt och i går var nog egentligen den första dagen jag kände mig lite mer som vanligt, inte dödstrött och illamående utan relativt pigg, energi till att göra saker, inte vrål-hungrig och inte spyfärdig, så må nu detta hålla i sig hela vägen. Jag kommer att jobba 50% i sommar ute i fält, känns bra med ett litet lagom stort avbrott i föräldraledigheten, ända minuset med detta är att Olga har fått dagisskolas in lite tidigare än tänkt, men tre dagar i veckan lite kortare dagar ska nog gå bra, hon är en redig liten dam och har storebror på plats, får se om hon får gå kvar på 15 h i höst eller om hon får vara hemma med mig och bebisen. 

En ganska stor och tacksam skillnad i denna graviditet är att jag har kunnat springa en del fram tills typ alldeles för någon vecka sedan, har känts tyngre än vanligt, men ändå helt okej! Men nu sista försöken har jag fått gå hem på grund av sammandragningar och ligament som inte vill vara med, tror dock att det kommer att gå att springa lite backintervaller ett tag till, kanske. Har känt mig piggare i träningen överlag denna gång, förmodligen för att jag inte startade denna graviditet med en influensa som jag gjorde med både Odd och Olga, sen ignorerar jag nog tröttheten lite mer denna gång, träningen är i princip den egentid jag har haft fram tills nu när jag börjar jobba, så har försökt att prioritera den i vart fall några gånger i veckan. Rullskidor, cykel och lite styrketräning är väl det som kommer bli av, om jag inte kommer över en prisvärd crosstrainer (eftersom gymmet har Corona-stängt i byn). 

Kidsen då?
Olga har gått och blivit en stor tjej! Pratar för fullt, härmar varje ord man säger och förstår rätt bra hur man använder dem med, har även börjat sätta ihop två ord då och då, hon vill göra som storebror för det mesta, hoppa studsmatta, köra traktor, leka med vatten och härja i pumptracken, men det blir även lite dockvagnsrace och bygga med klossar. Hon är just nu inne i en lite mammig period, förmodligen för att hon börjat på föris. Hon har börjat vägra ta på sig blöjan, och peppar peppar har hon faktiskt använt pottan vid några tillfällen, kan jag ha en rumsren två-bent innan sommaren är slut månntro? 

Oddis blir fem till hösten och det känns helt sjukt! Min lilla Odd som alltid kommer att vara min lilla Odd verkar också bli större och mer självständig. Han klär nu oftast på sig själv, går på toaletten i bland på egna iniativ (kanske två blöjfria till hösten?), har börjat prata ännu mer (känns som jag skriver det varje gång), men det är så roligt och skönt att han kan göra sig mer förstådd och att han förstår mycket mer. Lång har han blivit, lär nog sluta på 2 meter som sina kusiner om han fortsätter att växa som han gör nu! Han är lycklig över att pumptracken har tinat fram och att titta på traktor eller ännu bättre åka traktor är topp 3 i livet (tillsammans med att bada utebadet och äta aprikoser).

Hundarna då? Waldo har fått flytta till ett nytt hem utanför Ludvika till en familj som har lite mer tid för honom än vad vi hade, han var en lite känslig själ som behövde mer kärlek och tid än vad vi kunde ge honom just nu, och det låter som att han redan har blommat ut i draget så det känns som att han hamnade helt rätt! Harry har gått väldigt fint på dem sista turerna här på vårvintern så det blir kul att se hur det går till vintern, och ev lite barmark till hösten för John! Ebbot och Igor lever väl halvt pensionärsliv och får mest springa löst, Ebbot börjar bli grå om nosen men är fortfarnde full fatt på, Igor är nog mer eller mindre en riktig pensionär nu, lillgubben. 

Näe, mot jobb och förskola, Hej!







Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela