Saur

Sömn

Publicerad 2016-11-29 18:48:01 i Allmänt,

Det jag var mest rädd för innan Odd kom till världen var att jag inte skulle få sova alls om nätterna, tack och lov verkar lillen ha samma goda sömnbehov som sin mor och far (än så länge)! Och i natt tog vi rekordet i antal sovtimmar, vi somnade 22.00. Vaknade 03.00 och ammade. Somnade om och sov till 06.00. Ammade och somnade om till 08.40, då ringer telefonen och väcker mig...Odd sov tills jag drog upp rullgardinen. Att han behöver mycket sömn är ju inte så konstigt, men att också jag sover som en liten bebis vet jag inte vad jag ska säga om, mamlife verkar ta på krafterna! Hur som, skönt att få vakna utvilad! I dag har jag vallat upp mina vallningsfria skidor (hehe), cyklat på innecykeln och gått till affären för att köpa bakchoklad så jag har kunnat baka en banankaka med choklad i som vi ska äta till Tarzan-filmen som vi ska se i kväll. I morgon bör jag öppna mina studieböcker.

Vallningsfritt!

Publicerad 2016-11-27 18:23:52 i Allmänt,

Har fyndat ett par vallningsfria skidor i dag, atomic redster skintec, förhoppningsvis ska dem göra så att jag och Odd får fina turer längs classic spåret utan svordomar pga bakhala skidor i vinter! Ska bli mycket spännande att testa! Blir sugen att åka till Jämtland i helgen och prova, vintern i Ljustorp har försvunnit och enligt yr.no kommer den inte tillbaka den närmsta veckan. Kikade också på skidor också på TV:n i dag, samtidigt som huset adventpyntades, bra söndag. Bara ett egetskidpass som saknades..

Har läst att svenska babys ligger efter i den motoriska utvecklingen på grund av att dem inte ligger tillräckligt mycket på mage, det lät inget vidare så i dag fick Odd köra ett litet träningspass för nacken och det gick fin fint i några minuter, vi får jobba på tålamodet:)

I kväll blir det Tarzan och popcorn. I morgon börjar en ny vecka och jag ska försöka bli klar med lövkursens sista inlämning, det kan gå, pluggmotivationen är så där och jag har bestämt mig för att skriva min kandidatuppsats under hösten -17. Känns som ett vettigt beslut!

Ramundberget

Publicerad 2016-11-22 18:51:44 i Allmänt,

I helgen som var var det premiär för årets skidtävlingar i bruksvallarna och för fjärde året i rad var en stuga bokad med det gamla åsarna-gängetisch! Skillnaden denna gång mot andra år var att John var utbytt mot Odd. Tre hundar fick följa med och det gick faktiskt ganska bra att rodda med baby, vovvar och stugmys. Lite mer maxat än förut, men med hjälp av de andra stugmysarna flöt det på fint! Odd hade en nöjdmedtillvaronfas och gnällde knappt en gång under helgen, han lyckades också timea in en 5.5 timmars sov natt så att modern fick vila ut, mycket skönt att sova några fler timmar i sträck än de sedvanliga 2-3 h!
Hann med några drag pass med hundarna och två egna skateturer, kul att äntligen få köra Ebbot lite!
Kom hem till Ljustorp i går och här är det is och gräs...bedrövligt.

Sen vi kom hem i från fjällen har lille Odd kommit in i en mera negativ fas...antingen saknar han fjällen eller så är han i någon slags tillväxtfas, jag googlar ledsen bebis och inser att jag borde införa rutiner, sen googlar jag rutiner och sex veckors baby och läser att bebisar inte behöver rutiner utan kärlek...ja vi får se, i morgon ska jag ändå försöka få lillen att sova ett fint förmiddagspass, det verkade han nöjd med innan vi drog till fjälls.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela