Saur

Drag!

Publicerad 2016-01-25 08:17:16 i

I helgen har det varit full rulle med träningstävling både lördag och söndag!  I lördags var det race i Härnösand, jag och John passade på att köra ett combinedrace med individuell start, jag vill testa Frankeman i pulka på en lite mer kuperad bana och Igor behöver de pulka pass han kan få:) Frank tyckte att pulkan var konstigt tung i en kort saxbacke och där tog det tvärstopp, sen travade han på fint tills vi kopplade lös pulkan, då var gamla glada Franken tillbaka och det var full sula, tills vi fick ett skitstopp och fick ett två spann intrasslade i linan, med tanke på strulet gick det ändå ok om man kikar på tiden. Men ja jag är ändå tveksam till en start i combined med honom...så i går åkte vi upp till Marieby för att köra ytterligare en träningstävling och testa super Zeppelinen som älskar både backar och pulka, han fick följa med oss tillbaka och nu ska vi bara se vad det är för bana uppe i Piteå innan jag kan bestämma vilken vovve som ska få springa:) Igor och John vann uppe i marieby och lillsyss Jennifer som körde Frank kom tvåa, vilken debut inom draghunds körning! Nu håller vi tummarna för att hon vill köpa draghund hon med:)

snö och tenta.

Publicerad 2016-01-19 21:09:12 i

I kväll kör jag det sista rycket inför tentamen i inköp och försäljning, massa kluriga liknande ord som ska in i olika modeller...det blir klurigt att få allt på rätt plats, men jag hoppas att det ska gå vägen, några poäng borde jag kunna kamma hem!
I dag tog jag även tillvara på lyxen att ha spår utanför knuten och åkte några varv runt ljustorpsbanan i 1 dm nysnö, jag kände mig svag och opep, men skönt att ändå kommer ut och lufta hjärnan.  Hundarna fick stanna hemma dem är helt slut efter helgens tävling och gårdagens pulkapass i djupsnö, Frank undrade vad vi höll på med och stod och tittade på mig vi backarna, Igor vet nog inte vad han gjorde men där gick det i af framåt, ja ja förhoppningsvis har vi inte 1,5 dm snö på SM banorna.  

tävlingshelg.

Publicerad 2016-01-17 21:44:11 i

Ja denna helg har gått i tävlingsdjävulens tecken. I lördags morse tog jag och John det raska beslutet att åka och köra ICA loppet i Matfors, bra beslut visade det sig, för det var nog första gången som vi gick plus på vårt tävlande, både jag och John vann dam/herrklassen på 25 kilometern och vinsten var en fullpackade kasse med mat och presentkort på ICA, bra priser, det var det värt att svettas och frysa lite för:) Ja för frös gjorde jag, sen blev jag varm efter en mil, sen kall igen efter 15 km på grund av att det blåste satan på sjön och då bestämde sig värmen i fingrarna för att inte komma tillbaka.

I söndags körde vi sista delen i Västernorrlands Cup, jag körde Frank och John  körde Iggepop, Troja fick springa med svägerskan Anna!
Jag och Frank körde in ca 30 sek före John och Igor som kom in som tvåa, Frank kämpade på kanon fint hela vägen trots att det var mjuka/lösa spår och jag tycker att han höll distansen bra med, fina Franken! Igor hade också gått bra men strulat lite i varvning och blivit lite ofokuserad på andra varvet, ja det är inte lätt att vara unghund och förstå hur allt ska gå till på en tävlingsbana. 
Ebbot fick följa med och fixa det sista på tävlingarenan innan start, nyttigt att komma i från de andra storhundarna en sväng! 

Nu blir det tentaplugg för hela slanten, tenta i inköp och försäljning på onsdag och just nu känns läget inte alls som att det är under kontroll.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela