Saur

vår och Hilding 8 månader

Publicerad 2022-06-10 10:17:27 i Allmänt,

Sommaren har kommit, allt är grönt och de sista dagarna har det även blivit lite värme, men dagarna med 25 plus och sol verkar dröja lite, maj bjöd mer på 15 grader och nordvästan. Sen I påsk har vi varit mer eller mindre förkylda, halsfluss och nu senaste en redig 2,5 veckors otroligt seg slem hosta som fortfarande inte har gett sig, jag som tyckte att jag äntligen börjat komma I gång med lite med löpningen utan känningar överallt, men men inget att göra åt och livet med dagiskids är ju lite som rysk bacillroulette med fulladdat magasin, man kommer inte undan. Har börjat jobba litegrann, blir lite extra inhopp under sommaren, blir kul, men till hösten går jag hem på heltid igen och blir hemma tills nästa höst med mina små juveler är tanken. 

Hilding har blivit 8 månader och är verkligen ingen liten bebis längre. Runt 7 månader började första tanden titta fram och I samma veva började han även ta sig fram för egen maskin, han drar sig fram med händerna och sparkar med höger foten, går hiskeligt fort! För ca 2 veckor sedan började han även sätta sig upp själv från liggandes och nu sista dagarna har han börjat dra sig upp på olika möbler och ställa sig på knä. Han är verkligen mest glad hela tiden, är han missnöjd så är det mat han vill ha, och mat älskar han, äter rejäla portioner och tvekar inte när det ska provas något nytt, favoriten är nog potatis med någon gryta till. Han tuggar ihärdigt och håller gärna i maten själv. Sova bättre har han gjort sen hade började äta mat vid 6 månader, vissa hela nätter, men oftast 1-3 uppvak, nu sista tiden har nappen fungerat allt oftare, men i bland vill han amma fortfarande. Annars är han inte så värst intresserad av amning längre, möjligtvis 1-2 gångers 3 min snuttande om dagen och på kvällen när han ska sova, lite synd kan jag tycka, jag tycker det är mysigt och tänker att dem får i sig en hel del bra av mjölken. Han älskar att vara ute på äventyr, titta på folk och är inte alls rädd för främlingar, ler mot alla och kan I bland vända sig mot mig för att hålla lite koll. Vi var på storsjöbadet med Saur kusinerna, det var en höjdare! Han älskar verkligen vatten, så jag hoppas att vi får en tid på babysimmet i höst! Lampan har han börjat hitta igen när man pekar på den och han har börjat att bli rätt högljudd, förmodligen inspirerad av syskonen ljudnivå...

Olga 2,5 år växlar mellan att vara ljuvlig och en riktigt tålamodsprövande ung dam, hon pratar för fullt, har börjat skämta lite och allt som finns här i världen är "mitt", hon har börjat köra med springcykeln och blivit inspirerad av storebror till att köra pumptrack, lyfta på fötterna och att smita ut på vägen. Hoppas studsmatta är det bästa man kan göra här i livet, helst med brorsan, mamma och pappa, eller en kusin. Hon är fortfarande en bestämd ung dam som vet vad hon vill, vilket är en bra egenskap många gånger, men i bland kanske väl bestämd så det blir utmanande både för henne själv och hennes föräldrar. Hon går 15 h på förskolan, gillar att vara där, mest populärt är att hänga i gympasalen och att gunga. 

Odd har vuxit och fortsätter han i denna takt kommer han växa om mig till hösten, han pratar en del fler ordsmeningar, en hel del repetitivt och ekotal, typ "åka traktor" och "nej"sägs väl en 500 gånger på en dag. Under våren har han kommit in i en rymmarperiod, släpper man ögonen i nacken en sekund så har han tagit springcykeln ner mot lagårn. Det bästa just nu är att cykla på södra berget med John på alla olika stigar och att åka traktor. Just nu sover han hela nätter vilket känns som en dröm, i början när Hilding kom så sov alla tre dåligt vilket resulterade i katastrofalt dåliga nätter för mig som vaknar för minsta lilla knyst från dem. Men just nu är vi inne i en grymt bra sovperiod, ungarna somnar runt 20.00, jag och John  kan vara vakna till 22.00, sen sover dem till oftast i af 07, Olga kan vakna nån natt i veckan och Hilding vaknar oftast 1-3 gånger/natt men somnar om i princip om på en gång, hoppas det fortsätter så här nu framöver! 

Annars är det fullt upp om dagarna, känns som att det jag gör mest är att avstyra världskrig, rädda liv, servera mat, plocka disk, byta blöjor, byta blöta, kladdiga kläder, damsuga, lägga tillbaka kläder som av nån anledning strösslas över huset, plocka upp leksaker som har en tendens att hamna exakt överallt, särskilt nu när alla varit sjuka och hemma. Börjar förstå min mammas "tjat" när vi var små "plocka upp efter er!. Men trivs ändå bra och skulle inte vilja ha det på något annat vis.

















Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela