Saur

sjukstuga

Publicerad 2018-07-31 22:29:26 i Allmänt,

Blev ingen snabb friskförklaring för fröken Saur den här gången, tre nätter av hostande, varmtvattendrickande, sitta upp i i sängensovande var ödet för denna förkylning.  Inte kul men säkert nödvändigt, har varit trött på slutet och med en redig förkylning har jag inget annat val än att ligga på sofflocket och hålla mig hemma, aktivitetsnivån ligger på att hålla Odd vid liv, 20 månadersish ongar har inga begrepp, just nu är han högt, lågt och överallt, han får hållas...min energinivå är under noll, Odds är över 100 trots lite snorighet...när han börjar hänga ut igenom fönstret på andra våningen känner jag ändå att det får vara nån måtta på den fria uppfostran, men annars är han nöjd med att det är fritt fram..det är tur att han har haft bra dagar och roar sig själv skapligt, får ta tag i det där med uppfostrandet senare.
I kväll blir det två glas vin innan sänggåendet,  äckligt när man är förkyld, men i brist på cocillana och andra bedövande/sövande preparat så får jag ta till det vi har hemma. Orkar inte med flera timmars nattinstagrammande pga inte kunna sova pga av att lungorna hostas upp. Må det fungera!
För att spä på tyckasyndommig lite mer så kan jag också berätta att intet nytt på blodvärdesfronten, efter ytterliggare en läkarträff har jag fått remiss tilll Sundsvalls sjukhus och också fått lämna flera prover, dem tror fortsatt att det är magen som spökar. Nåväl. Återstår att se. Glad över att jag bor i Sverige och att dem tar det på allvar. 

Under sjukstugeverksamheten tittade jag på lite gamla bilder, mest på Odd, sjukt att han blir två till hösten och att han snart är en meter lång! Min lilla bebis som var så pluttig och pyttig. Blir lite sugen på småsyskon i bland, tror att jag skulle uppskatta preggotiden mer nu när man vet lite mer vad man har att se framemot, om man nu kan uppskatta att gå upp 20 kg, få sammandragningar av varje höjd aktivitetsnivå och må illa och vilja sova i 2 månader...ja, ja det blir i vart fall inte inom den närmsta tiden, jag vill åka skidor i fjällen i december och bli varm i kläderna på jobbet också. Men dem är ju också så gosiga när dem är små! Fast det blir ju också roligare ju större dem blir. Gillar att Oddis och jag kan åka och bada och plocka hallon i trägårn, till vintern kanske han kan börja kava sig fram på skidorna, alla åldrar har väl som sagt sin charm. Och just nu är han så söt och go så jag smäller av... samtidigt som allt slängande av saker i golvet och vägra äta själv kan också göra mig tokig,  det är nog som det ska vara. 


värmeböljan..

Publicerad 2018-07-29 08:52:57 i Allmänt,

Ja den håller i sig och vi fortsätter att sola och bada. Glad över att vi bor på landet så att vi kan springa omkring halvnakna och vädra huset högt och lågt. I går satt vi ute i kortärmat till 23.00...22.5 grader, galet.

I veckan som var åkte vi hem en sväng till Vigge några dagar. Vi hann med en kväll på stråket, träffa kusiner ifrån småland, bada ute på öjjan, ta en cykeltur på tu man hand med fikastopp och ha några chilliga semesterdagar, skönt. 

Väl hemma igen har vi fått ont i halsen både jag och John, lite segt men med lite ingerfära hoppas jag på snabb tillfrisknad. I kväll blir det bio, mamma mia 2 med svägerskorna. Mysigt.


fire fighter

Publicerad 2018-07-21 10:29:46 i Allmänt,

Blixten slog ned i Ljustorp på Burberget och halva byn har varit uppe på berget för att hjälpa till med att släcka den, efter 3 dagars brinnande och pyrande så säger dem att den släcktes i natt. Jag gjorde en insats i går och eftersläckte i ytterkanterna så att det inte skulle sprida sig vidare. Lurigt med skogsbränder, man tror att det har slocknat men vips så börjar det flamma upp igen. Känns bra att kunna hjälpa till och att hela byn är på plats när det gäller, så verkar det vara runt om i Sverige, det finns hopp om mänskilgheten, men det ska väl till smärre katastrofer för att vi ska vakna upp ur vardagsdvalan. 
Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela