Saur

också SM 2018

Publicerad 2018-03-30 23:18:16 i Allmänt,

Så var även SM veckan genomförd!

Dag 1. Combined med Dino. Gick ju inte alls vidare bra, men hur lätt är det att gå en massstart med pulka när man helst bara vill busa med de andra hundarna? Inte så lätt, ett redigt miljöträningslopp för Dino och ett bra hålla huvudet kallt lopp för mig. 

Dag 2. Pulka med Ebbot. Veckans wildcard (tillsammans med dinos combined...hehe)! Gick riktigt bra! Full fart ut i från start, ett tokigt vägval och pulkavolt efter några kilometrar, ebbot vart lite skraj men kom i gång fint igen och sen gick han fint hela vägen in i mål, lite brydd på pulkan i utförslöporna men det släpper nog om han får en pulkasele på sig! En brons slog vi till med!

Dag 3. Lina med Igor. Ett bra lopp av mig och Igor, strulade med en långsam herre i sista uppförsbacken och fick koppla av linan pågrund av insnurrning i benet, lite trist, men sånt händer. Ännu ett brons!

Dag 4. Stafett! Veckans roligaste tävling, John körde Dino på startsträckan, dem hängde med bra i starten tills Dino stannar och kräks, oklart varför...nå väl, den kommer i mål ca en minut efter tät, Fredrik går ut på andra sträckan och växlar över till som sexa, Igge och jag tar upp jakten och efter några kilometrar ligger vi på en andra plats, Igor ser till att vi håller den hela vägen in i mål efter en hård spurt:) Härnösands försprång var svårt att göra något åt, men en fin silvermedalj fick vi i Sundsvalls bhk med oss hem!

För utom att tävla i skellefteå har vi haft fantastiskt mysigt stughäng med Julia och Arne som bodde, hängde och tog hand om oss, det var kul att få tävla i fyra dagar, nyttigt för småhundarna att få vara med på riktig tävling! Storhundarna kändes lite små sega, kanske var det vindelälvsdraget som satt kvar i benen? Hur som! Nu får dem vila och ut och skrutta på fram tills hösten är tanken, kanske springer någon vårtävling också!Vindelälvsdraget 2018

Publicerad 2018-03-21 08:47:31 i Allmänt,

Vindelälvsdraget är över för i år och som vanligt gick dagarna alldeles för fort, årets roligaste dragtävling där sträckorna kan vara vindlande, dubbelspannen ger lite extra och förutsättningarna från år till sällan är desamma, gymnastiksalish boende (fast med hotellfrukost) ett härligt peppat gäng och en Odd på drömhumör, bra Vindel i år!

Hundarna jobbade på fint, Franken var nog den som jobbade bäst, han gillar Vindeln, långt och inte så kuperat, bryr sig inte om spannen men kan ändå tagga till lite extra av dem. Dino var uppe i det blå och tittade på fåglar och drönare... nyttigt för lilleman att se och lära, men det vore trevligt med liiiite mer fokus framöver, typ i morgon, för då är tanken att han och jag ska starta i 10 km combined på SM i Skellefteå, direktsänt på svt, det kan gå hur som helst...eller så går det bra!

Vi alla tre är fortfarande lite småskruttiga, jag åkte en timme i går för att känna på lite, kändes tungt, förhoppningsvis hinner vi upp och köra banorna i kväll, vore trevligt med en lite piggare känsla. 

Odd har fortsatt sin börja gå karriär här hemma och i går blev han helt vild och gick runt halva huset! Från noll till hundra! I går var också första dagen han lekte ute i snön, solen sken och han tyckte att det var dags att börja röra på sig även i otymplig overall, tänk vilken lycka för honom, en helt ny värld utanför dörren, och för mig tycker att den här vårvintern gör sig bäst utomhus. 

Nej nu må jag packa klart så att vi kommer i väg, John skulle bara jobba lite först, men vi siktar på att rulla elva....tolv, senast!

Ho ho...?

Publicerad 2018-03-12 13:08:22 i Allmänt,


Efter Millegrobbe så har det varit rätt lungt, blev en sväng ner till Mora där jag hoppade in som åkare för ett lokalt företag hemma i från byn, kul att åka 24 km av vasan, men ska jag åka mera klassiskt så måste jag köpa nya skidor, skidorna är för mjuka eller jag för tung, vi passar inte varandra i af, första milen = bra fäste, noll glid. Andra milen = bra glid, noll fäste. Gissar att fästvallan låg och sög i i från början tills den slutligen slets bort och försvann. Men ändå kul att vara med och uppleva folkfesten!

Väl hemma igen efter mora har min kropp och jag slutat att samarbeta, min mage lever sitt eget liv nu förtiden  (nej inget småsyskon) och min energinivå är väl typ nere på noll och som lite grädde på moset så har vi alla tre i familjen fått en liten dos av förkylningseländet som hägrar. Har ändå tagit mig ut på några solskensturer, ingen blir ju glad av att sitta inne hela dagarna! Magen är under utredning och jag hoppas få svar till veckan! På torsdag rullar vi mot vindelälvsdraget, årets höjdpunkt! Vi är ett litet halt och lytt lag i år, men ändå rejält taggat:)

Det positiva med att bara orka ligga på sofflocket i en och en halv vecka är att mitt exjobb är på stark framåtmarch! Några dagar till och ett första utkast kan vara så gott som klart! Soo hang in there magbacillen, fortsätt att leva rövare så att jag inte orkar med något annat än dataknappande så att ex jobbet blir klart!

Odd min lilla gobit har börjat att ta sina första stapplande steg, han är lite av en latebloomer som gärna har koll på läget innan han testar på nya saker, men nu står han ganska stabilt själv och tar några steg när det passar! Världens gladaste och goaste unge är han fortfarande, och han roar sig själv fint på golvet när jag pluggar, oftast...bäste Odd!
Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela