Saur

april april

Publicerad 2020-04-14 14:01:06 i Allmänt,

Aprilväder, blåsigt, soligt, mulet, snö och regn, allt på samma gång. Men mest blåsigt. 

Olga sover i vagnen ute och jag tänker att hon snart ska vakna så att vi kan åka och posta paket och hämta paket. Odd växer som ogräs så jag har beställt pyjamas och vår/höst skalkläder till gossen, han gillar att vara ute och det är tacksamt då hans energi gör sig väldigt bra ute, vilket kräver bra kläder. Inne går också bra men det blir en del hopp i soffan och hopp från bänken mellan varven för att få ur lite spring i benen, i bland tänker jag att han är dåligt uppfostrad som hoppar så mkt från/på saker man egentligen inte ska hoppa på, men Odd har ett stort behov av att hoppa just nu, jag har tåliga möbler och hopp ger starka ben och bra balans, och tänker jag så, så är det okej att han hoppar i soffan. Men det är inte helt lätt med barnuppfostran, kanske också lite extra svårt när jag inte riktigt vet vilka krav som är rimliga på en 3,5 åring som inte alltid är som andra 3,5 åringar. Men vi prövar oss fram och Odd är fortfarande den gladaste lilla illbatting man kan tänka sig så det kommer att bli bra. 

Olga har fått smak på livets goda, det vill säga mat. Äter vi så vill hon äta, så det får hon! Gröt och brödkanter brukar stå på menyn, men även små smakprov från min tallrik, och tillskillnad från sin mor och storebror verkar hon inte alls kräsen utan hon kastar sig över all mat som kommer för hennes mun, mkt trevligt med en matglad bebis.
Jag börjar få lite bukt på hennes sovande, hon får lägga sig lite tidigare och sova liite mindre på dagen och sen försöker vi få till en lite längre nattsömn, vi är på rätt väg, nu kan hon sova till 07.00 på morgonen och det är jag nöjd med! Det svåra är att föröska hålla henne vaken på sena em/kvällen så hon somnar i bra tid. Minns det var samma sak med Odd.

Jaha det var barnen det, hur går det med Angelica då? Jo jag går hemma och plockar upp kuddar från golvet, tvättar, sorterar ut barnkläder, beskär äppelträd och gör storkok, hemmafru livet all in. Går ändå bra, dagarna springer ganska fort förbi, särkillt nu när det är ljusare ute och vi kan vara ute utan att halka omkring, barmark och lera är det som gäller nu, det ska bli fint med sommar, bara fötter och dammsugaren ska få vila från allt grus som flyttar in i hallen.
Tränar lite sporadiskt men det blir mest promenader med barnvagnen och någon löptur på 5 km då och då. Motivationen kommer nog med barmarken, längtar efter att få springa på kronstigen i sommar. Med John som jobbar långa dagar, två kiddo och ett gym som är Corona-stängt i byn (som annars funkar bra när Odd är på föris och Olga sover) så blir alternativen inte så många, men huvudsaken jag får komma ut och lufta huvudet just nu. Yoga 1 gång i veckan har jag faktiskt lyckats gå på, älskar det, skönt för kroppen och för huvudet, vi kör oftast ganska lungt med olika former av meditationer och hjärnvilande, hatayoga och yinyoga, bra sträckningar för höftpartiet och en bonus är att pappa John får ensamtid med det två små hemma, hehe, han tycker det är lite körigt men det blir så klart lättare ju äldre Olgis blir, hon tar flaskan men klarar sig oftast utan mat de 2 h jag är borta.

Påsken firades i Tänndalen med familjen, Cecilia och Mats, mat, skidor, våfflor, draghund, after ski i stugan och aprilväder, skönt med miljöombytet! 
















Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela