Saur

Jämtland.

Publicerad 2018-04-28 21:44:36 i Allmänt,

John drog till Mallorca med cykeln och jag packade med Odd och de fyrbenta och styrde mot Jämtlandet.
Kusinhäng i Vigge, badtunna i timmar och lite cykeltramp, härligt, i princip semester! 

Jag redovisade mitt ex jobb på SCA i tisdags, jag skrev mitt arbete på uppdrag av dem och givetvis ska dem också få reda på vad jag kom fram till, för den nyfikne så heter arbetet: Forn- och kulturhistoriska lämningar - att använda sig av skuggade terrängmodeller och historiska kartor för att identifiera lämningar i skogsmark och handlar om just de det heter:) Har varit ett roligt ämne att studera och kul att resultatet kommer till användning! 
I sommar ska jag traktplanera på SCA på 60%, Oddis ska börja på förskola ca två dagar i veckan och det ska bli lite skönt att rulla i gång med veckorutiner även om det tar emot att lämna bort Odd om dagarna, hade jag fått bestämma hade han fått vara hemma tills han var fem.

I kväll är resten av familjen i myrviken på galej, jag och samOsac är hemma och äter chips. Odd ska sova, men är så snorig så han sover inte, han ligger på mig i soffan med täcket, ändå mysigt. Kungsledenrännet

Publicerad 2018-04-17 22:23:18 i Allmänt,

Fantastisk tävling, fantastisk dag, magisk miljö, fin fint väder, grymt sällskap och pigg kropp! Allt man kan tänkas vilja ha när man ska åka åtta mil över fjället. 
Började med en slalombacke och sedan 2 mil på fina skatespår uppför igenom ett bergspass, jag har aldrigt åkt skidor på ett sånt vackert ställe, jag vart nästan tårögd, nog min bästa skidupplevelse någonsin! Därefter blev det utför på puckelpistskoterspår och sedan ut på en mils sjöåkning på tärnasjön innan det började gå uppför igen, denna gång på mer sladdrig skoterled, och det gick de med! Därefter var det bara spurten de sista tremilen mot mål, hade en go känsla i kroppen hela vägen och jag och Vera höll ett ganska jämnt tempo tills efter "harta" då jag fick agera dålig draghund (man drar ju inte så  jätte mkt), ändå bra att kunna koppla ihop sig och slippa fundera på fart utan bara kunna åka. I mål kom vi först av alla i damklassen med en knapp kvarts marginal, kul att få avsluta säsongen med en pigg kropp på topp! 
Meeen...dagen var inte slut där! I stället för busstransport hem bjöd våra fantastiska stugvärdar på helikoptertur hem över fjället från ammarnäs till hemavan, det var häftigt! Molnfritt och oöndliga vyer, också kul att se banan ovanifrån. Väl hemma i stugan fick vi maten serverad och bubbel, bortskämda? Japp!
Dagen därpå körde vi lite aftertävling på fjället, några km i kobåset  (japp hette så) sen solgrop och choklad. Sen skidade vi vidare till en restaurang i slalombacken där vi åt lunch och en sista soltimme innan vi åkte hemöver.
Helgen känns som en dröm!


påsk over and out.

Publicerad 2018-04-06 08:56:26 i Allmänt,

Påsken är över. 
Eftersom vi knappt har varit hemma en helg sen i januari tillbringade vi helgen på hemmaplan hela familjen, så skönt att slippa packa bilen, väskan, skidor och allt förbannat man ska ha med sig.
Eftersom jag och Mats dragit upp classicspåret mot lagfors innan påskhelgen hade vi dessutom perfekta skidspår ifrån husknuten, lyxigt!
Helgen spenderades på skidor, framför grillen, på fyrhjulingstur, på topptur på ljustorps branter, i bastun, framför TV och halvbra film, vid påsklunchsbordet och avslutades med våffelhäng. Hade nog inte kunnat haft en bättre påskhelg!

I dag åker vi upp till bydalen och kör den årliga brudfjällshelgen, hundarna har fått hosta och stannar hemma. Jag har en armbåge som spökar men nån tur ska jag ta mig ut på och sen är det ju så fantastiskt mysigt med stughäng! Men först någon timmes exjobbs skrivande...i mitt huvud är jag i princip klar, i verkligheten...? Inte riktigt lika klar.

Också har vi anmält Odd till förskolan, det blir halvtid i sommar och sen ökar vi på lite till hösten. Han springer omkring som en vettvilling här hemma nu så han kommer nog att tycka att det blir roligt att härja med de andra kidsen, än så länge verkar han väldigt glad i andra människor och totalt oblyg så det ska nog gå bra, eller så har han inte kommit in i den fasen än...han är ju som sagt lite av en late happy blommer, var på 18 månaders koll i går, var inte många bockar vi kunde pricka av, det är ju mkt dem ska kunna! Rita på papper (odd fick mest all färg i handen, upptäckte jag i går när han fick pröva för första gången..), säga 8-10 ord, peka ut sina kroppsdelar..ja det är ju tur han har tänder och att han började gå för 2 veckor sen så vi kunde pricka av det. Han kör mer med ljud och klick än ord, säger inte mamma men rullar tungan och kan smacka med tungan och rullar R;n. Heeeej heeej heeej och typ "vagöödu" läten får han i allafall till bra! John och jag börjar fundera på om det är vi som är opedagogiska? Ska köra "huvud, axlar, knä och tå" sången på morgonkvistarna framöver så kanske kroppsdelarna sitter där sen också.


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela