Saur

gosöndag!

Publicerad 2011-11-27 17:09:43 i Allmänt,

Startade dagen med gröt, ägg och te! Sen snörade jag och Cecilia på oss doserna och gav oss i väg på en fin tur och tänk vad lite extra det kan göra, den här snön, vi stormyste och hundarna med!När vi kom hem hade John smetat ihop en våffelsmet, så våfflor med grädde och jordgubssylt fick de bli under filten i soffan! Fetingsöndagsmys. Bara för att njuta ännu lite mera av snön så gick jag och Troja ner till vita huset och fixade sorkskydd för mina kära små äppelträd (dom är ju ruskiga på att gnagga i sig små hjälplösa träd om vintern har jag fått höra, men nu är de kört för dom, sorkarna alltså) och målade en dörr och kände mig nöjd och gick hem. Nu blir de köttfärssås och tända ljust resten av kvällen...oh yes, myset fortsätter.


Kronstigen alá Ljustorp.

lördagsmys i pannlampansken..

Publicerad 2011-11-26 18:43:09 i Allmänt,

Jodå!
Pannlampan är på och Muse rullar i öronen, i dag har jag jobbat, kanonskoj, mycket folk, många trevliga själar som ville shoppa loss, både bränslepellets, foder, kattmat och hovkratsar! Inte en lugn stund! Eftersom jag var uppe i varv när jag kom hem så tjyvstartade jag en slice på pizzan och sen började operation bastufix! Städa lite (okej det var kanske det jag gjorde minst, sopade några kvastskaftstag i af) hugga ved, (de gick bättre, tänk er kate winslet i titanic...x100000) spika upp en lyckta i taket, städa ur allt gammal sommarbråte, fylla verlåren med ved, fixa tändstickor och värmeljust inför vintermyset, ELDA! och nu är bastun varm och skön! Hundarnaslashmonstrerna jobbade med mig, eller emot, dom tyckte med, jag tyckte emot, dom hjälpte till med vedpinnarna, dom hejjade/skällade konstant, dom tycker att pannlampa på huve betyder "nu springer vi utav bara satan i skogen" och tyckte att uppvärmingen på gården var onöööödigt lång, vad dom inte visste var att det inte skulle bli nån happyspingafortiskogenending, men dom fick hänga med en sväng ner till vita huset som plåster på såren, där fanns det två öl i kylskåpet, nu finns det två öl i bastun, hör liksom till en "vinter" bastu premiär.
Så om bara min kära sambo behagar att lämna kossorna och komma hem så kör vi! Sen blir det happyadvent på annersia hos E&M! glögg, pepparkakor, russin...mums.


annars så tycker jag att de är dax för den där snön att komma nu!!
Nästa helg är det dags för draghundsläger i bruksvallarna, vore som skoj att ha något att åka på...

=)

jooobbe...

Publicerad 2011-11-11 22:32:45 i Allmänt,

John snusar i sängen och Troja snarkar i soffan, och här sitter jag och tittar på nyheter.
Ännu en jobbvecka avklarad, dagen bjöd på traktorkörning, en John Deere 8320, en bjässe, den var stor och grön, måste få lite bättre koll på dom där maskinerna som finns på Dille, och de ska nog gå bra, steglös var den i allafall, och kopplingen kan man strunta i, bra så.
I helgen har jag jour, yes plog och sandningssäsongen är i gång och jag har visst i något svagt ögonblick lovat farsgubben att ställa upp då och då, min tanke är ju att då och då är snö och halkfria helger, som det ser ut nu så sprack ju det vid helg nr 1, får se om dom ringer i morgonbitti, små halt på vägarna verkar det ju i af va.
 
I kväll har vi haft After Work i vita huset, bänkskivor i EK är på plats, ruskigt fint!! bara lite mera tapet, golv, en kamin, badrumsmöbel och kakel som fattas nu, sen är we redy to move in så att säga, om vädergudarna är med oss så kanske jag kan bocka av tapeten i morgon, och om snön fortsätter att lysa med frånvaron så kan vi nog hinna med ett cykelpass med lillTroja som ska äga ut i vinter...hehe, hon ska bara gödas upp några kilon. sen så!förbereder golvärme, ljuger inte när jag säger att John är den effektiva av oss:)

Idolutslagning...tror att lilleman(andreas?) eller amandamörk åker...hoppas på de i af.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela