Saur

mars

Publicerad 2022-03-07 08:10:12 i Allmänt,

Hej hallå!

Minst sagt ett tag sedan! Livet med tre barn ger en inte så där väldigt mkt tid till annat, särskilt inte när dem sover i omgångar dygnet runt, Hilding har visat sig vara en piggelin på kvällen och har helst inte somnat för natten innan 22, Odd som är en morgonmänniska (och har fått med sig Olga på det tåget) vaknar gärna innan 06, lägg där till några nattvak på varje barn och gärna mat varannan timme för lilleman...snark. Som tur är sover Hilding bra på dagen i vagnen, gärna 2-3 h på fm, sen 1-2 h på em och en kortis på kvällen, min räddning!

Hilding 5 månader i morgon, som sagt en kvällspiggelin, men i gårkväll lyckades han faktiskt somna innan 20 (utan att vakna 10 gånger innan 22), och i natt vaknade han bara för mat två gånger och buffades till sömn en gång och vaknade sen 07, en bra natt och nu tror optimistiska mamman förstås att det kommer att vara en rutin alla kvällar framöver, får se om han tycker lika. I går rullade han på eget initiativ runt från ryggläge till mage och var nog lika chockad dom mig, men mest väldigt nöjd. Rulla från rygg till mage har han gjort från start, mest på grund av en något överspänd rygg skulle jag tro, han är matglad och fram till 3 månader åt han verkligen varannan timme dygnet runt, nu har det lugnat sig lite och det kan gå 3-4 h mellan matstunderna. Enda gången han blir arg är när vi sitter och äter och han inte får mat, så han har fått börja smaka lite gröt, potatis, smör, plommonpure och frukter, det grimaseras en hel del men det mesta går ner. Annars är han en väldigt glad och nöjd bebis, skrattar så fort man tittar på honom, har börjat ha rediga pass i babygymmet och gillar att ligga på mage och fippla på, eftersom han har Odd och Olga att spana på här hemma som i princip aldrig sitter stilla har han nog bra stimulans av dem som flyger runt också.

Olga är inne i en väldigt mammig och pratig period, har slutat med blöja på dagtid och kan precis allting själv, Odd inne i en rätt högljudd, lätt hårdhänt och säga "inte" framför allt period, men för någon vecka sedan var det annorlunda, då var det så lungt och behagligt det nu kan vara i ett hus med 3 barn under 5 år.

Hur ser dagarna ut för mig då?
Måndagar, Odd på förskola 5 timmar, då passar jag och Olga (och Hilding) på att gå på kyrkis och kanske baka en limpa.
Tisdag-torsdag, Odd och Olga går 9-14 på förskola, känns lite som helg för mig och Hilding, jag försöker passa på att åka skidor eller träna något på hemmaspåren när Hilding sover på fm, och se till så att inte huset drunknar i saker, tvätt, disk, damm, kläder resten av tiden, med lite flyt somnar Hilding runt 13 igen och då hinner jag ta en powernap på 20 min innan det är dags att hämta kissen, tyvärr händer det sällan mer än ca 0,5 gånger per vecka. 
Fredag, Olga och Hilding hemma och Odd går 9-14 på fsk, handlar med farmor Eva på ICA i Sörberge. 
Helger och vardagar efter 14.00 går mest ut på att förse barn med mat, mellis och att dem är någorlunda sams, ser så mkt framemot att det blir ljusare och varmare på eftermiddagen så att vi kan vara ute utan att frysa om fingrar och fötter, livet med barn är helt klart enklare ute i humant väder..

Har fått ett sug på att åka på långa SM och SM veckan i slutet av mars, försöker träna upp Harry och syrran Aska i någorlunda tävlingsform och tycker faktiskt att det är roligare än på länge att köra hund, testade båda i pulka i går och det gick väldigt bra! Aska är liten men en riktig liten racer, Harry är större och starkare men har inte samma springhuvud. Vi får se, anmälan 13 mars så några dagar kvar att bestämma sig på. Men det är roligt att ha något utanför husbubblan att tänka på och se framemot. 
Nej ska jag rädda bregottet från Olgas fingrar och ställa fram morgongröten i stället. Även om det här kanske lät som en klagan på sömnbrist och halvt stökiga barn skulle jag inte vilja vara på någon annan plats i livet, att gosa (och kanske brottas) med alla tre i sängen på morgonen, kramas med Odd, busa och fundera med Olga och gosa med Hidlings små bulliga kinder är livet just nu. 













Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela