Saur

sommar, sol och blåst och v 25

Publicerad 2021-06-13 17:36:33 i Allmänt,

Solen har värmt oss den sista tiden, en riktigt fin start på juni och hade det inte varit för den konstanta blåsten hade det varit helt magiskt. De dagar jag jobbar ute på fältet så tackar jag däremot vinden för utan den hade det blivit oooolidligt varmt och myggigt.

I går firade vi svägerskan Åsa 50 år, bubbelbad, drinkar på stan och tårta, hem kom vi vid 02.00 i natt och senast jag var uppe så länge kommer jag knappt i håg. Trevligt med en tjejkväll och när vi behövde pausa på vägen hem för att förhindra olyckor i bilen kändes det faktiskt helt ok att vara chaufför och ha nöjt sig med utvändigt bubbel i pool och en flaska Herrljunga cider under kvällen. I dag har jag varit trött ändå, och efter att John kom hem efter sin halvdagscykeltur och proviantinhandlande checkade jag ut och gick upp och på mig I sängen med en dålig bok och en godispåse, saknar att läsa böcker men tyvärr verkar boken jag påbörjade vara så hiskeligt dålig att jag inte kommer att läsa vidare. 

Nåväl, i torsdags gick jag in i vecka 25 och det betyder att det är 15 ish veckor kvar tills bebin kommer! Känns både väldigt långt bort och väldigt nära, veckorna går onekligen rätt fort på sommaren och med två vildar här hemma har jag inte jätte mycket tid och ro att tänka på vad som komma skall, dem säger att trean bara för hänga på, och lite så känns det redan nu. Trodde i of att Olga skulle bli lite mer av en hänga på bebis (var hon i of första året), men hon vill gärna hålla i taktpinnen och hänger minsann inte på vad som helst eller går med på vad som, en egenskap jag egentligen uppskattar, men det kan också bli aningens tålamodsprövande, och Odd kan blir lätt fundersam över alla utbrott över visat missnöje från lilla damen, sägs också att 1,5 åringar har en släng av livskris (förstår separationer och omvärlden blir mycket större osv) så det är klart att hon måste få uttrycka sina känslor och allt som oftast har jag ganska bra tålamod till att deala med henne, men inte alla dagar. Vi haft haft sjukstuga en vecka och när vi skulle tillbaka till föris var det kris I början på veckan, Olga grät från att jag på morgonen sa att vi skulle till fröken på förskolan tills hon blev lämnad, sen hade jag en rå-ångest under resten av dagen som gjorde att jag funderade allvar över varför jag prompt skulle börja jobba innan nästa bebis kommer och hur jag kan vara en sån hemsk människa som överger henne på förskolan när hon förmodligen tror att jag kommer att försvinna för alltid (sånt man får läsa om man googlar "ledsna barn på förskolan"). Resterande 2 dagar och lämningar har gått helt okej, lite brydd men inget gråt och fröknarna säger att hon är nyfiken och nöjd och utforskar sin omgivning om dagarna, vilket fås ses som ett gott tecken tänker jag, även om jag tror att hon skulle ha de allra bäst hemma med sin mamma. Men för att få lite snurr på ekonomi och för att hålla liv i arbetshjärncellerna och få andas lite luft var det här den lösningen vi kunde få till, 50% på fsk i några månader kommer att gå bra. Ska bli spännande att se hur Odd och Olga kommer att reagera på bebin, Odd älskar (oftast) sin lillasyster och det är nog ömsesidigt, jag tror Odd kommer att ta det med lite mer ro medans Olga kanske kommer att se den nya familjemedlemen som en konkurrent om mammas uppmärksamhet, men det kan också gå jättebra direkt, Olga verkar ändå gilla bebisar och blir det en lika nöjd bebis som Odd och Olga har varit så ska vi nog få en behaglig första tid, ja det är sånt jag kan grunna på, och på vad jag egentligen gjorde om dagarna innan vi fick barn? Kan ibland längta efter att fylla 50 år och få rå om min egen tid om dagarna igen, samtidigt tror jag att det här är min bästa tid i livet, dem små liven fyller något i mig som svårt att beskriva och jag saknar dem de få timmar jag är borta från dem.

Ljustorps gymmet har öppnat efter att ha haft Corona stängt i 8 månader, i grevens tid eftersom jag börjar bli allt mer begränsad i min preggokropp och jag vet att både crosstrainer och roddmaskinen gör gott!
Har hunnit köra 2 intervallpass på crosstrainern  (tiden går så oerhört sakta av att bara stå och slötrampa i ingenmansland, då är intervaller ett bättre alternativ) och det har känts okej, lite ovant, men ingen foglossning eller sammandragningar som jag annars får av att bara gå (ojämn terräng på hyggen i behagligt tempo går fortfarande bra tack o lov), rullskidorna har börjat ge lite foglossning också (mest dagen efter) vilket är lite trist, men jag får hålla ner farten lite kanske och plocka fram Johns tävlingsrullisar som går av sig själv så kanske det blir skonsammare. Cykla går också bra men har inte blivit så mkt av det heller, föredrar mtb, men vinterns nederbörd i snö har orsakat vindfällen över min hemmastig kronsstigen vilket försvårar cyklingen en hel del, får bli en dag med huggarbyxor och motorsåg för att rensa bort eländet. Lite styrketräning har jag också fått till, siktar på 2 gånger i veckan och räknar jag snällt blir det nog något sådant jag får till, har börjat känna av ryggen så jag får så lov att hålla i det. 

Jahaja, till veckan ska det blir varmt igen och barnen har varit lite snoriga i helgen igen så får se om det blir vab-pussel eller kommer att flyta på. Men först en söndagsgrill om vinden mojnar. 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela