Saur

V.35 och slut på semestern

Publicerad 2021-08-20 08:17:10 i Allmänt,

Fast frågan är vad ordet semester egentligen innebär när man har småbarn? Vi har ägnat den åt att bada bada bada i röje och nere vid ån, tagit en tur till kolmården och gåsö med några stop på vägen. Och i tisdags rullade vardagen i gång igen med jobb och förskola och tisdagen var nog den lugnaste dagen på 3 veckor för mig.
Att åka bil med en 1,5 åring och snart 5 åring som har rejält med spring och ljud i kroppen kan vara rätt tålamodsprövande, särskilt när tålamodet hos den gravida arma modern redan från start är obefintligt. Att sova på hotell med barn som somnat runt 22 och vaknar 05.30, tycker att hotellrum är boring men att springa i korridor är fest (varför kan man inte låsa hotelldörrar inifrån?) kan också förta lite av hotellsemester-känslan. Men det blev i allafall bra och rätt mysiga om än intensiva dagar. Odd sprang gatulopp igenom Kolmården med John efter sig, Olga styrde upp vagnen och var nog den som uppskattade besöket mest, sen var båtturerna på Gåsö semesterns höjdpunkter enligt Odd och jag är kanske mest nöjd över att bilresan hem igen gick så pass smidigt som den gjorde, 10 ju bil, två trötta barn, vindsnurror som underhöll bitvis och bara en kaskadspya 45 min hemifrån.

Ja kanske inte så konstigt att jag varit extra trött denna vecka och känt det som att jag gått omkring i en dimma. 

I kväll ska jag på tjejmiddag och på måndag styr jag bilen mot saxnäs och två dagar med SCA:s skogsvårdare, tur man får vila upp sig lite på jobbet i bland.

Träningen har jag sista veckan lyckats få till ganska bra ändå, måndag och fredag blev det 30 min preggostyrka och 30 min innecykel medans Olga sover och Odd myser i soffan. Tisdag blev det ett Ljustorpsgympass med lite rodd, crosstrainer intervaller och stakmaskin och ett yinyoga pass på kvällen, torsdag 45 min rullskidor och i helgen hoppas jag få till en mtb-tur. Jag tränar nog mer uppstyrt nu än som ickepreggo, men det är väl ett försök till att hålla förståndet i behåll och de stunder jag har utan barnen , så det är nog därför jag prioriterar det ändå. 

I huvudet snurrar mest tankar om förlossning och hur tre barnslivet kommer att te sig annars, tror att det kommer att kännas bättre med den lilla på utsidan än insidan, hoppas på att känna mig liiite piggare när den kommit ut, och att jag kan börja ta mig promenerandes ut på olika saker och komma in i höstrutiner och att få känna mig som mer vanligt i kroppen.

Nej nu ska vi styra upp frukosten här, Odd tycker att vi ska köra en äppelmos och clementinfrukost, lite gröt, mjölk och smör på det så täcker vi in kostcirkeln va?


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela