Saur

Sommar!

Publicerad 2020-06-22 19:22:20 i Allmänt,

Sommaren har kommit med råge!
25 grader, solsken var dag och ljumma vindar. Midsommar spenderade vi uppe i husvagnen vid vår badplats vid röjesjön, mysigt att ligga och trängas alla fyra i en 1.80 cm bred slaf, middagar i kortärmat till 22.00 på kvällarna och frukost på bryggan efter morgondopp, idylliskt! Några sammanbrott hade vi förstås med med klaustrofobisk värmebölja i husvagnen, borttappade nappar, knottinvasion och borttappade tacopajer. Men på det hela taget, njutbart!

I dag har jag sprungit mitt första virituella lopp, st olavsloppet 5.5 km, min lokalkännedom har visst brister då jag valde fel håll i vägskälet och det blev 5.5 km i mestadels motbacke, bra träning för mig då min svaghet är att hålla något slags tempo i uppförsbackar, men dåligt för mitt löparsjälvförtroende då jag trodde att jag skulle kunna snitta i af runt 4.30. Sprang i mål på 26.50 ish och landade väl då på en km tid på runt 4.50, ändå nöjd att jag lyckades hålla under 5 min tempo då det var sjukt jobbigt redan efter 2 km... får bli en sträcka till senare i veckan. Siktar på platt och lätt utför med vinden i ryggen och utan gassande sol. 

Sprang även havstrailen för några veckor sedan, 8 km i bitvis ganska brutal terräng och med många höjdmetrar, roligt med terränglopp och djäkulskt jobbigt. Inför det loppet skulle man ladda ned strava för att ladda upp sin tid, kontot har blivit kvar och jag har upptäckt att det är bra för min träning med lite qom här och där, jag tar ju i lite mer när det finns något att tävla om och springer/cyklar gärna i ett ganska bekvämt tempo om jag inte har sällskap av någon snabb människa. Kul just nu så vi får se om kontot blir kvar. 

Olga, strax 7 månader står mest i plankan eller på knä när hon ligger på mage och fortsätter hon i denna takt kryper hon nog snart. Om hon inte börjar gå direkt för hon blir redan rätt kaxig när hon står upp och släpper händerna hon håller i och ska stå själv (vilket hon förstås inte alls kan), hon gillar också att hoppa järnet när hon står upp  i knäet och att äta fil med havregryn. Att sitta och pilla på och titta på nya saker gillar hon med, kan vara allt från te-silar till doddo, då kan hon vara nöjd länge. Hon sover oftast två lurar per dag, värmen är småtuff för henne och det är svårt att komma undan den helt. Hon har också premiärbadat i röjesjön och verkade tycka att det var rätt skönt. Odd plaskar mest och kastar sten i röje, ham har har blivit små förkyld och har vänt helt på dygnet, han är nöjd med sommarvärmen, brun som en pepparkaka och för det mesta glad och kramgo! Fler och fler ord kommer och han gör sig lite mer förstådd. Vi prottränar lite men kissar mest ute på gräsmattan...

Hundarna simmar vi mest i röjesjön, Harry och Waldo är duktiga simmare och för första gången någonsin har vi fyra st tysta simmare, känns som en fröjd att åka ut och simma dem till skillnad från tidigare år då hörselkåpor har varit nödvändigt.

Resten av veckan ser ut att bli lika fin som i dag så vi fortsätter att njuta uppe på bryggan.

So long!


















Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela