Saur

sommaren och Olga 8 månader

Publicerad 2020-07-25 09:03:25 i Allmänt,

Sommaren hittills har bjudit på både sommar, vår och höst. Uppskattade nog sommarvärmen med 30 plus mest. Bad vid röje och halvlata dagar passar bra med två knoddar i huset.

Olga blir i dag 8 månader och det är full fart på vår lilla tjej. Hon har börjat krypa omkring (kryper med ett knä och en fot), drar sig upp mot varenda greppvänlig möbel och vill stå, hon tar emot sig bra om hon ramlar omkull mot golvet eller om brorsan kommer och vill kramas lite för våldsamt. Hon stoppar precis allt i munen och får tag i vartenda lite föremål som finns på golvet med de små händern. Hon äter helst själv med händerna, men lasagne och fil med havregryn går bra att bli matad med, och havregrynsgröt med hallon och smör i, falukorvsbitar och tunnbröd är på topplistan över mat att äta själv, går i sin brors fotspår vad gäller mat alltså, kanske för att det är mest detta som erbjuds.
Sömnen sista månaden har varit så där. Hon vaknar 4-5 gånger om natten och vill ligga och snutta på mig, somnar om fort när hon gör det men jag börjar känna av att jag sovit mindre än vanligt och inser att jag kanske bör sluta amma henne tills sömns om kvällarna om detta ska ändras, samtidigt tänker jag att hon behöver lite extra närhet i en period nu eftersom hon är så aktiv och tar sig runt självständigt på dagarna. Hon är lite blyg för främlingar och tittar antingen bort eller smilar upp sig när hon träffar på nya människor. Till hösten har jag anmält oss på babysim, jag tror att hon kommer att gilla det starkt och det ska bli mysigt att komma l väg och göra en sak bara hon och jag.

Odd har hittat hallonbuskarna för säsongen och språket och ordförståelsen tar sig lite hela tiden, framförallt har hans "flockkänsla" börjat infinna sig allt mer och han kan tycka att det är okej att gå i princip dit vi går vilket känns som ett stort framsteg och han kan stanna när man säger stop (halleluljha!). Han har sommarlov från 15 timmars i förskolan och det tycker både han och jag känns skönt, skönt att slippa passa tider och han orkar vara med på ett annat sätt när han inte behöver socialtränas med jämnåriga barn, äldre barn och småttingar har han lättare att umgås med. 

Jag då, jo jag har varit hemma i Jämtland och röjt med småbröderna en vecka på familjens fastighet i Storhallen. Skönt med omväxling till att vara med barnen 100% av tiden, mamma (och faster Birgitta) passade Odd och Olga under dagarna när vi röjde och jag fick lära upp Samuel och Isac och röja och lyssna på sommar i p1 och banda rågångar. Bra dagar. En utekväll med middag och hela köret med systrarna fick vi till på Alicia födelsedag! Sen har vi gjort en minitripp till stugan i Tänndalen, där sprang (eller mest gick) jag på torsdagskvällen ett backrace på ca 2 km (24 minuter i maxpuls) uppför funäsdalens slalombacke och på lördagen sprang jag Ramundberget trail 12 km (var nog närmare 11 km) super fint lopp men det sprangs med halvstumma ben, det var kuperat och uppför backarna var det bara att gå i så snabb takt det gick utan att få för mkt mjölksyra och utför att försöka ligga på utan att vricka fötterna. Roligt lopp och jag är nöjd! Har inte sprungit så många pass över 7-8 km så det var kul att jag höll ihop det hyffsat, 3 km utförslöpning satte sina spår och mina lår var förstörda i dagar efteråt, vann en startplats tills nästa år, då kanske det blir 22 km banan om jag får några fler mil i benen. 

Jaha nästa vecka åker vi förmodligen på semester mot västkusten, det ska bli kul att se John lite igen som annars jobbar mest hela tiden och har 2 större projekt som snurrar runt och kräver mkt tid. Den största utmaningen blir att få Olga att vara nöjd i bilen. Får bli nattkörning eller att ta två dagsetapper ner.

Så det var en lite sommaruppdatering. Lite bilder på det sen frukost!






























Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela